Sportsorientering

 2013
 


 


Leon Andreasen i fin form

1. sept. 2013:
Danske Leon Andreasen sparkede d. 10/8 den nye  Bundesliga-sæson godt i gang for Hannover 96, da han scorede til 1-0 i kampen mod Wolfsburg, en kamp som Hannover 96 vandt 2-0. Andreasen har været plaget af flere alvorlige skader, og træner Mirko Slomka glædede sig "vanvittigt" for Leons fine start. De gode takter fortsatte på den sidste dag i august, hvor Hannover 96 vandt en sikker 4-1 sjr over Mainz (med Nikki Zimling på holdet). Her sendte Andreasen en flot aflevering til Edgar Prib, som scorede Hannovers sidste mål. Efter en elendig start på sæsonen kom William Kvist og Stuttgart oven på igen med en forrygende 6-2 sejr over Hoffenheim med Jannik Vestergaard på holdet.
 


Retur til sportssiden

Retur til forsiden

 


Cibulková vandt i Stanford

29. juli 2013:
Slovakken Dominika Cibulková blev vinder af kvindernes tennis-turnering i Stanford (Californien, USA), hvor hun i finalen besejrede den topseedede polak Agnieszka Radvanska med 3-6, 6-4, 6-4.
Cilbulková er en energisk og alsidig spiller, som efter Caroline Wozniackis nedtur er min favoritspiller.
 
 


EM (k) i Sverige

28. juli 2013: I kvartfinalerne ved fodbold-EM for kvinder i Sverige blev det hidtil bedst spillende hold, nemlig Frankrig, slået ud af turneringen. Danmark vandt efter forlænget spilletid og straffespark-konkurrence 5-3. Frankrig havde det meste spil, men var ineffektive. Før denne dramatiske kamp vandt Norge fortjent 3-1 over Spanien, som dog gjorde en pæn figur. Værtslandet besejrede i sin kvartfinale Island med 4-0, og efter sejre i gruppespillet over Finland med 5-0 og Italien med 3-1 var Sverige nu klar favorit til mesterskabet.
      Tyskland slog ganske vist Italien i deres kvartfinale, men kun 1-0, og de tyske titelforsvarere var besynderligt vege. I semifinalen mod Sverige var Tyskland dog det mindst ineffektive hold og vandt 1-0 på mål af Dzsenifer Marozsán mens Sverige lavede for mange fejl og kiksede store chancer. I den anden semifinale tabte Danmark til Norge i en ny straffesparksafgørelse. Dermed stod finalen mellem to halvgode hold, og i en rigtig øv-kamp sikrede Tyskland sig det 6. mesterskab med en sølle 1-0 sejr over Norge, som tillod sig at brænde to straffespark.
 


Dzsenifer Marozsán
 


Lønstrup tilbage til AB

7. juli 2013: Da AB i sommeren 2004 rykkede ned fra Superligaen, 'godt' hjulpet af DBU's urimelige straf for en spillers svindel med sin identitet, begyndte AB sæsonen 2004-2005 i 1. division med den tidligere FCK-anfører Christian Lønstrup som midbane-general. Lønstrup var en pryd for spillet og ledte tankerne tilbage på René Henriksen, men skader satte ham desværre snart ud af spillet. Nu vender Lønstrup tilbage til AB: som assistenttræner - fra en lignende stilling i FC Helsingør. AB's cheftræner er Thomas Nørgaard, og sportschef er John Møller.
 


 


Overraskelsernes Wimbledon

7. juli 2013: Ikke blot Caroline Wozniacki faldt (i 2. runde), men også de topseedede Serena Williams, Maria Sjarapova og Viktoria Azarenka blev slået ud i de første runder. En sensationel udvikling i damernes turnering på de slidte græsbaner i Wimbledon, London. Således kunne man i den ene semifinale se den 15. seedede Marion Bartoli besejre den 20. seedede Kirsten Flipkins boom-boom 6-1, 6-2. Den 23. seedede Sabine Lisicki (bill.) havde overraskende sejre over Samantha Stosur, Serena Williams og det estiske håb Kaia Kanepi bag sig, da hun i den anden semifinale var oppe i mod den køligt spillende 4. seedede Agnieszka Radwanska. Det blev en dramatisk og spændende kamp, hvor Lisicki vandt 6-4, 2-6, 9-7. Men den 23-årige Berliner kunne ikke fortsætte sejrsstimen i finalen mod 28-årige Marion Bartoli. Den franske kvinde vandt sin første grand slam titel med aggressivitet spil og overbevisende 6-1, 6-4.
      Hos herrerne faldt hurtigt både Federer og Nadal, og så ventede drømmefinalen mellem 1.-seedede Novak Djokovic og 2.-seedede Andy Murray. I en kamp med mange lange og hårdt omkæmpede partier vandt skotten 6-4, 7-5, 6-4 over serberen og sikrede dermed Storbritannien den første Wimbledonsejr i herretennis siden Fred Perry 1936.
 
 


French Open

9. juni 2013: Caroline Wozniacki led nogle forsmædelige nederlag ved de mindre tennisturneringer op mod French Open turneringen 26/5 - 9/6, men indledte dog Årets French Open med en sejr i første runde på 6-3 og 6-2 over Laura Robson, England. Veninden Urszula Radwanska, Agnieszkas lillesøster, tog en større 'skalp', idet hun ligeledes i første runde slog Venus Williams ud af turneringen: 7-6, 6-7, 6-4. Både Caroline og Urszula blev dog slået ud i anden runde, mens Agnieszka fortsatte, og Ana Ivanovic gik også til fjerde runde. Hele turneringen sluttede dog med favoritvindere: hhv. imponerende Rafael Nadal hos herrerne og Serena Williams hos damerne.
 Urszula Radwanska
 


Dansk vinder i relegation

27. maj: Med to overbevisende sejre i Bundesliga-relegationen sikrede TSG 1899 Hoffenheim sig en ny sæson i Tysklands bedste fodboldrække. Hjemmekampen d. 23/5 blev vundet med 3-1, og udekampen d. 27/5 med 2-1. Sejrsmålet i den sidste kamp blev scoret af Hoffenheims høje danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard på et hovedstød. Den tidligere Brøndby-spiller udtalte sig efter kampen på perfekt og flydende tysk til TV. Der er store forhåbninger til træner Martin Gisdol om, at han i den kommende sæson kan stabilisere Hoffenheim uden for nedrykningsfare.
      Relegationskampene var en stor skuffelse for det sympatiske traditionshold 1. FC Kaiserslautern fra Anden Bundesliga, et hold med en fantastisk fan-kultur og det store Fritz Walter Stadion med plads til 50.000 tilskuere, men spillekvaliteten var overraskende langt fra det nødvendige niveau for den bedste række. (Se i øvrigt nedenfor: 18. maj i Tyskland.)
 

Jannik Vestergaard
 
20. maj i Høje Gladsaxe

Mens alles opmærksomhed var vendt mod Horsens og bunduellen i Superligaen mellem AC Horsens og Brøndby IF, var der Anden Pinsedag også en overlevelseskamp på Gladsaxe Stadion, hvor AB Gladsaxe mødte de lokale rivaler fra Lyngby BK. AB Gladsaxe skulle vinde en sikker sejr for ved egen kraft at sikre sig overlevelse i landets næstbedste fodboldrække (NordicBet Ligaen = 1. division), og samtidig skulle Skive ikke vinde kæmpestort over Hobro.
     Efter en underholdende og spændende kamp vandt AB 4-2 over Lyngby. Efter 3-0 ved pausen kom der spænding i kampen, da Lyngby fik reduceret til 3-2, men med sejren sluttede AB på en 10. plads i tabellen med en usædvanlig fin målscore for en sådan placering, nemlig 33-34. Skive slog faktisk Hobro og sluttede dermed på 37 points ligesom AB, men med en målscore på 47-55.
     AB er således sikker på overlevelse lige meget hvad der måtte ske med den anke, som 7. placerede FC Hjørring har indsendt vedr. DBU's tvangsnedrykning af klubben.
     Det var dejligt at være på Gladsaxe Stadion blandt mange tilskuere - rekord for denne sæson: 2.057 - og med et AB hold, der kæmpede godt for sagen. Bassel Jradi, som scorede AB's andet mål, gjorde et godt indtryk med sine ryk og chance-skabende afleveringer, men desværre er det allerede aftalt, at han skifter til FC Nordsjælland i den kommende sæson. AB kan heller ikke beholde Marc Dal Hende, som gjorde et endnu bedre indtryk med stor energi, rigtig god aggressiv forwardstil og to mål. Hende skifter ligesom Oliver Lund til superligaholdet FC Vestsjælland i den nye sæson. Den snart 31-årige Klaus Lykke har været i AB lige siden 1998 og er stadig en god oprydder på midtbanen, men siger alligevel nu farvel til AB og divisions-fodbolden. Kevin Bechmann Timm scorede AB's første mål, og han er én af de spillere med fremtid i, som AB helst skal beholde - ligesom Patrick Naundrup.
 

Marc Dal Hende


Klaus Lykke

 


18. maj i Tyskland

Pinselørdag sluttede sæsonen i Bundesligaen. Ligesom i den danske superliga stod det længe fast hvem der ville vinde guld, nemlig rekordmestrene fra Bayern München - efter to år med de herlige folk fra Borussia Dortmund på toppen. Træner Jürgen Klopp ("Kloppi") og hans hold måtte i denne sæson 'nøjes' med sølvet. Dortmunds Robert Lewandowski blev også nr. 2 på topscorerlisten (24 mål) efter Stefan Kießling (25 mål) fra bronzevinderne Bayer Leverkusen.
     Bayern og Dortmund mødtes igen, da de to hold spillede finale d. 25/5 i UEFA Champions League 2013 efter at have elimineret alle mulige engelske, italienske og spanske hold undervejs. Bayerne kronede en flot sæson med endnu en sejr: 2-1.
     Bundkampen i Bundesligaen var til gengæld intens til det sidste. Den endte med, at to af sæsonens oprykkere må vende tilbage til Anden Bundesliga, nemlig Fortuna Düsseldorf og Greuther Fürth. Trist for Ken Ilsø (Düsseldorf), men begge hold manglede som helhed kvaliteten til den bedste række. Sæsonens tredje oprykker, Eintracht Frankfurt med den dygtige træner Armin Veh, sluttede derimod sensationelt på en flot 6. plads.
     Trods en midterplacering i tabellen blev det for Hamburger SV endnu en skuffende sæson i forhold til de høje ambitioner. Sportschef Frank Arnesen har måttet sande, at kravene og niveauet i Bundesligaen er højere end i engelske Premier League. Han blev fyret d. 22/5. Hertha Berlin sikrede sig oprykning fra Anden Bundesliga, så i den nye sæson vil Tysklands hovedstad igen være repræsenteret i den bedste fodboldrække.
Armin Veh
 


Opdateret d. 16/11,  2018