Filmorientering

  
Oversete film med Sandrine Bonnaire

I 2006 vendte Sandrine Bonnaire tilbage på danske lærreder og skærme i "Intime betroelser", men vi savner adskillige andre film med hende, bl.a. "Le Cou de la girafe" (Giraffens hals) fra 2004.

"Le Cou de la giraffe" er et psykologisk drama, hvor Bonnaire spiller den ni-årige Mathildes mor. Mathilde opsøger sin morfar Paul (Claude Rich) på et alderdomshjem og vil have ham med ud i verden for at finde den mormor, som forlod dem alle for mange år siden. Det bliver en rejse ikke blot gennem Frankrig, men også tilbage til fortiden og ind i hjertedybet.

Filmen havde tysk biograf-premiere 17. august og roses her ganske varmt som et detaljemættet indfølt drama med eventyrets charme og dybe sandhed - en skattekiste Filmen er instrueret af den ukendte Safy Nebbou, men skrevet af bl.a. den rutinerede Danièle Thompson. Louisa Pili har hovedrollen.

Det var også højst ønskværdigt, om Régis Wargniers gribende koldkrigs-drama "Est-Ouest" (1999) kunne få en større udbredelse. Filmen fortæller en stærk historie, om hvordan russisk født borgere blev lokket til Sovjetunionen efter Anden Verdenskrig blot for at havne i et stadigt mere paranoidt og undertrykkende samfund. Catherine Deneuve gæste-optræder som en fransk diva, der forsøger at hjælpe hovedpersonen Marie (Bonnaire) og hendes mand. Også denne har haft tysk biografpremiere, nemlig 29. juni 2000. Det er Danmark, der halter bagefter.

Bonnaire blev født 31. maj 1967 i Clermont-Ferrand og fik et markant gennembrud i "Á nos amours" (instr. Maurice Pialat, 1983), og siden er det bare gået slag i slag. Filmlisten er imponerende, men Bonnaires sensualitet og udstråling redder tilskuerne gennem også mindre vellykkede film.

© Bo Torp Pedersen, 2006Tilbage til forsidenTilbage til oversigten 


● Mere om Sandrine Bonnaire
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandrine_Bonnaire
http://fr.wikipedia.org/wiki/Sandrine_Bonnaire
http://www.leninimports.com/sandrine_bonnaire.html
http://uk.imdb.com/name/nm0094789/
● Mere om "Le cou de la girafe"
http://www.critic.de/filme/detail/film/der-hals-der-giraffe-559.html
http://uk.imdb.com/title/tt0387952/combined
● Mere om "Est-Ouest"
http://movies.yahoo.com/movie/1800353669/info
http://uk.imdb.com/title/tt0181530/combined
● Mere om "Intime betroelser"
Klik dig frem til min anmeldelse her

                                                Opdateret 1/1, 2020