KLF, Kirke & Medier
Netværk Øresund

Inklusive Bornholm og det tidl. distrikt Roskilde


L I N K S

Landsforeningen
KLF, Kirke & Medier


KLF, Kirke & Medier, Netværk Sydsjælland

KLF, Kirke & Medier, Netværk Vestsjælland


 


Velkommen Bornholm

Det har desværre vist sig umuligt, at videreføre Netværk Bornholm som et selvstændigt netværk. KLF Kirke & Mediers medlemmer på solskins-øen er derfor nu blevet tilknyttet Netværk Øresund. Herfra skal der lyde et HJERTELIGT VELKOMMEN.
Samtidig vil vi gerne appellere til interesserede medlemmer på Bornholm om at henvende sig til Netværk Øresunds formand, så vi kan lave et lille arbejdsudvalg på Bornholm. Altså ikke en bestyrelse, men et TEAM BORNHOLM med det primære formål at foreslå/arrangere mindst ét årligt KLF-møde på Bornholm, sekundært at holde kontakt med TV 2/Bornholm og DR Bornholm.
KONTAKT venligst netværksformand Bo Torp Pedersen, botorpp (at) outlook.com, tlf. 3265 5993.
LÆS MERE om vort netværk nedenfor.

Din e-mail-adresse

Meget kommunikation - også hos os - foregår i dag pr. e-mail. God gammeldags brevpost er som bekendt blevet både langsommeligt og upålideligt. DERFOR er det VIGTIGT, at du oplyser landskontoret om din e-mail-adresse og giver landskontoret tilladelse til at bruge den til udsendelser af nyheder, herunder nyheder fra dit netværk her i Øresundsregionen. Skriv til : info@klf.dk

Medie-debatten

● 20. maj 2019: Generalsekretær Mikael Arendt Laursen: Lad os tale pænt til hinanden
● 11. maj 2019: Bo Torp Pedersen læserbrev om folketingsvalg og medierne dagen derpå
● 2. april 2019: Bo Torp Pedersen læserbrev om Radio 24-7
● 29. marts 2019: Bo Torp Pedersen læserbrev om det kirkelige medie-arvesølv
● 4. marts 2019: Bo Torp Pedersen læserbrev i Jyllands-Posten om sportsnyheder
● 9. jan. 2019: Bo Torp Pedersen i Flensborg Avis om forbruger-uvenligt- sports-TV
● 24. dec. 2018: Lasse Rasmussen om TV-selvmål
● 4. dec. 2018: Bo Torp Pedersen i AmagerBladet om digitaliseringens bagside
● 13. nov. 2018: Generalsekr. Mikael Arendt Laursen om højmessen på DR P1 - Læs her !
● 10. nov. 2018: Generalsekr. Mikael Arendt Laursen i Frederiksborg Amtsavis om digital dannelse.
● 29. okt. 2018: Bo Torp Pedersen læserbrev i Jyllands-Posten om digital demens
● 12. sept. 2018: Til forsvar for flow-TV
● 22. april 2017: KLF-kritik af DR3 og den såkaldte påske-'satire'
● 22. februar 2017: Tage Bechmann opfordrer til at der dannes en TV 2 tros-redaktion

Søstrene Bisp på Borgen
15. februar 2019:
Følg de nye programmer på DK4 med "Søstrene Bisp". Nu tager de til Christiansborg, første gang mandag d. 18. februar. Læs mere her !

Digitaliseringens bagside
28. november 2018: Landsforeningen KLF, Kirke & Medier afholdt konference på Christiansborg, bl.a. med deltagelse af Manfred Spitzer, hvis bog "Digital demens", foreningen har støttet. Læs Lone Nørgaards reportage fra konferencen - og køb bogen f. eks. her.

Generalforsamling og landsmøde
Lørdag 6. oktober 2018: På generalforsamlingen i landsforeningen var flere vigtige sager til behandling, ikke mindst vedtægtsændringer, som for størstedelen skyldes de nye love om beskyttelse af persondata.
Til landsstyrelsen blev valgt følgende (alfabetisk if. efternavn): Britta Fruergaard Abana (Ans), Kim Borregaard Eriksen (Falster), Carsten Riis Jensen (Møborg), Mikael Søderstjerna (Vejle) og Ole Sørensen (Haderslev) med Georg Høeg som 1. og Anne Steenfeldt som 2. suppleant. På det konstituerende landsstyrelsesmøde blev Ole Sørensen genvalgt som formand.
Hæderslegatet til Ivar Brændgaard
Præsentation af bogen Digital demens
Buket til Ramasjangs Silja Okking
Samarbejde med den katolske kirke
 

Bo Torp Pedersen,
meget nuværende  netværksformand, men fhv. kordegn, fhv. ansat i KLF's landsforening og fhv. formand for Kirke og Film. I forbindelse med film-arbejdet var Bo i 2015 til   filmfestival i Fribourg, Schweiz (bill.)
 


Hvem er vi?

● Forening: Vi er en folkelig og kirkelig forening for alle, som ønsker en ansvarlig mediebrug og god plads til kirke- og trosstof i medierne. Vi er et netværk i landsforeningen KLF, Kirke & Medier og skal favne medlemmer i Nordsjælland, Frederiksborg, Roskilde, Storkøbenhavn og på Bornholm.
● Formål: Vi støtter og bidrager til debatten om medierne i Danmark, især radio og TV. Vi arbejder for, at der skal være gode programmer om kirke og tro, og at kristne værdier i højere grad må præge mediebilledet. Vi er optagede af medierne i forhold til både familieliv og kirkeliv. Send os gerne forslag til emner og sager, vi bør tage op med mediecheferne.
● Vore arrangementer: Bestyrelsen planlægger p.t. sæsonen 2019-2020. Vore første arrangementer bliver d. 20. august 2019, hvor generalsekretær Mikael Arendt Laursen taler i Helsinge, og d. 19. september, hvor biskop emeritus Erik Norman Svendsen viser rundt i Garnisonskirken, dronningens sognekirke. Alle vore møder og arrangementer vil blive beskrevet i en sæsonoversigt, som udsendes med medlemsmagasinet "Kirke & Medier". Forud for de enkelte arrangementer udsendes normalt en påmindelse pr. e-mail fra landskontoret til alle, som er registreret med e-mail-adresse på landskontoret.

● Medlemskab: Støt os med dit medlemskab: Bliv medlem og bestil e-nyhedsbrev.

● Bestyrelsen for Netværk Øresund
Formand: Bo Torp Pedersen, Amager - botorpp (at) outlook.com - 3265 5993
Næstformand: Susanne Chordt Hansen, Hillerød. - Mob. 2576 6088.
Øvrig bestyrelse: Mona Bechmann, Philip Palmer Jørgensen, Svend Laursen, Henning Lütje og Ulla Kofod Petersen. Suppleant: Inge Pedersen.
● TV 2/Bornholms repræsentantskab
Maj Britt Ambrosen, Rønne - tlf. 9394 9008
● TV 2/Lorrys repræsentantskab
Benno R. Aulby, Hørsholm - bennoaulby (at) gmail.com
Philip Palmer Jørgensen, Charlottenlund  - philip (at) palmerlaw.dk
Inge Pedersen, Hedehusene - mob. 2730 3946
● Dialogforum DR Bornholm
Annie Espersen, Aarsballe - aarsballe.7 (at) c.dk
● Dialogforum DR København
Ketty Jensen - carljohan_ketty (at) hotmail.com
● Team Gribskov (Esrum, Gilleleje, Græsted, Helsinge)
Tovholder: Mona Bechmann, Gilleleje. Tlf. 48 30 38 36 - montage (at) mail.dk
● Team Storkøbenhavn
Bo Torp Pedersen og Svend Laursen (tovholder) - svend.laursen (at) tdcadsl.dk
● Team Vestegnen
Inge Pedersen og Henning Lütje (tovholder) - henninglyt (at) gmail.com
● Presse-team
Tage Bechmann og Bo Torp Pedersen (tovholder) - botorpp (at) outlook.com
 


TV GUIDE

TV 2/Bornholm
TV 2/Lorry

DR P4 Bornholm
DR P4 København

KKR-TV

Nordsjællands Kristne Radio

Københavns Nærradio

Hvidovre Nærradio

Norea Mediemission
 


Kirkelige programmer i TV og radio
● Lorry+:
Frederiksberg Provsti har finansieret en række glimrende udsendelser, som er sendt på Lorry+, og som nu kan ses på TV 2/Lorrys hjemmeside. Overskriften er Hva' ka' kirken? - Der er lavet seks programmer, og de handler om dåb i kirken, spaghettigudstjenesterne, studenterpræsten, højmessen, praktikantpræsten og Lutherløb. Tjek  Hva' ka' kirken? - Lorry+
●  DK4: Alle med Kabel-TV har adgang til DK4, hvor der sendes flere og flere kirkelige programmer. Serien "Søstrene Bisp" er et samtale program med biskop Tine Lindhardt og biskop Marianne Christiansen.
●  DK4: "Vil du se min smukke kirke?" er nogle programmer, som tager seerne med på besøg i smukke og interessante kirker ud over det ganske land, f. eks. Bregnet, Helligåndskirken (Aarhus), Lyngå, Mariager, Spentrup og Vær.
●  DK4: Sognepræst Pia Søltoft er vært i "Kierkegaards kabinet", hvor skiftende samtaler belyser Søren Kierkegaards aktualitet for vore livsholdninger. Tjek programoversigt for DK4
● DR K: Særligt TV-tilrettelagte gudstjenester hver søndag kl. 14:00-14:30 på DR K (TV), "DR kirken". Kan også ses på internettet.
● DR P2 + DR K: Morgenandagten (fra Københavns Domkirke) sendes mandag-lørdag både på DR P2 (DAB-radio) og på DR K (TV). Tjek også programmets hjemmeside.
● DR P1: Højmesser søn- og helligdage, dvs. transmissioner fra skiftende kirker i hele landet, sendes på DR Radio P1 kl. 09:54-11:05. Tjek  Højmessen i radioen
● DR P1: De højere magter er titlen på et nyt radioprogram om tro med Paula Larrain og Anders Laugesen. Det omtales på hjemmesiden https://www.dr.dk/nyheder/kultur/tro.
● DR P1: Programserie på DR P1 søndage kl. 11:05, "Geetisk råd", hvor et panel diskuterer etiske dilemmaer.
● DR P1: Programserie på DR P1 onsdage kl. 09:05, Tidsånd", om historie og tro, om hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen. Tjek programsiden for Tidsånd
● Har du spørgsmål? Spørg hos os i dit netværk eller tjek evt. denne hjemmeside hos DR.dk
 


Esther Schultz Nielsen


Sankt Ansgar Kirke,
Bredgade, Kbh.Jacob Rønnow


Den russiske Kirke


Jørn Hjorting (bogomslag)
Irina Bjørnø og Inge Pedersen på landsmødet


Lisbeth Knudsen


Charlotte Rørth


Kim Borregaard


Anders Laugesen


Erling Tiedemann


Paula Larrain


Landsformand Henning Bjerg Mikkelsen


Lis M. Frederiksen


Generalsekretær Mikael Arendt Laursen
 


Arkiv

Tirsdag d. 14. maj 2019: Mødet i Birkerød med Dina Al-Erhayem om vejen fra ateist til troende måtte desværre aflyses p.g.a. sygdom.
 
Mandag d. 1. april 2019: Besøg på Sankt Lukas Stiftelsen og efterfølgende spisning. Søster Kirsten Gutmann viste rundt, primært i kirken og på museet. Efterfølgende spisning på restauranten ved Rotunden, Strandvejen.

Mandag 18. marts 2019: Årsfest og generalforsamling i Hillerød Kirkes lokaler med o. 42 deltagere. Et sidste øjebliks afbud fra kirke- og kulturminister Mette Bock gav plads til landsstyrelsesmedlem Kim Borregaard Eriksen. Kim gav et resumé af medie- og hjerneforskningen Manfred Spitzers forskningen, jfr. bogen "Digital Demens". KLF har støttet bogens udgivelse på dansk. Desuden orienterede Kim om de aktuelle mediepolitiske udfordringer, nu hvor medieforliget skal omsættes i praksis. KLF er bekymret for, hvad der sker med kærne-ydelserne i DR, herunder de kirkelige programmer.

Tirsdag d. 5. marts 2019: Nanna F. Dideriksen, én af de medvirkende i DR3's serie  "Jesu unge soldater", fortalte i "Glimt" i Græsted om sine erfaringer. Se serien på DR TV's hjemmeside.
https://www.dr.dk/tv/se/jesus-unge-soldater/-/jesus-unge-soldater-1-4

Esther Schultz Nielsen, 12/5 1942 - 1/12 2018: Efter kort tids sygdom døde KLF Kirke & Medier Netværk Øresunds mangeårige formand Esther Schultz Nielsen. Bisættelsen fandt sted lørdag d. 8. dec. kl. 11:00, fra Tikøb Kirke.
Disse mindeord blev sendt til pressen
Mindeord i Frederiksborg Amtsavis
● Generalsekretær Mikael Arendt Laursen:  "For mig har Esther altid været indbegrebet af KLF - et engageret menneske med stort hjerte for KLF’s arbejde og fingeren på pulsen. Hun vil blive savnet."
● Debat-indlæg 30. august 2018: "Der er brug for en oase i radioen"
● 29. januar 2018: "Medier bør formidle kristne samfundsværdier"
● 27. januar 2018: Netværksformand Esther Schultz Nielsens ønsker
● 24. april 2017: Netværksformand Esther Schultz Nielsen i Helsingør dagblad om DR3's satire
● 12. december 2016: Netværksformand Esther Schultz Nielsen om TV-gudstjenester

Mandag d. 17. sept. 2018: Sankt Ansgars Kirke
Sæson 2018-2019 begyndte med et besøg i den romersk-katolske domkirke i Danmark. Kirken ligger på Bredgade i København. Menighedsrådsformand og sakristan Ulla Elmquist viste rundt og fortalte meget levende om kirkens og husets historie. http://sanktansgar.dk/om-kirken/historien/Mandag d. 23. april 2018: Nordisk Film
Med fokus på Olsen-banden besøgte 16 KLF'ere Nordisk Films studier i Valby.
Fotos: Svend Laursen.Mandag d. 19. marts 2018: Lone Seir
Ved netværkets årsmøde i Hillerød Kirke talte Lone Seir, TV 2/Vejret.
En lille rapport - med billede - kan findes her.

Torsdag d. 9. nov. 2017:  Jacob Rønnow
Møde i Sognegården, Gilleleje, hvor seniorpræst Jacob Rønnow, Hellerup, tog os med på en uhøjtidelig rundtur i nogle af de bloddryppende historier, der har haft indflydelse på vore kalenderdage,  kunstværker og navne, f.eks. Valentine’s Day, Hubertusjagt, Bror Kalles Kapel, Syvsovere, Jomfru-øer, Jägermeister, julemanden og Montmartre.

Mandag 18. sept. 2017: Den russiske Kirke
Besøg i den russisk ortodokse kirke på Bredgade 53 i København, Aleksandr Nevskij Kirken. Rundviser var Jelena Arsenjeva Sand; desuden medvirkede sognepræst Sergij Plekhov. Det er en usædvanlig kirke midt i København med et stykke historie om forholdet mellem Danmark og Rusland. Læs mere på kirkens egen hjemmeside eller på Wikipedia - også om Aleksandr Nevskij og den berømte film om ham. Efter besøget spiste deltagerne til aften på Café Oscar: Cafeens hjemmeside omtaler også dette interessante område af byen.

Mandag 24. april 2017: Roskilde Kloster
19 KLF'ere fra Netværk Øresund havde en dejlig dag med besøg på Roskilde Kloster, hvor Henrik Holstein var en fortælleglad og vidende rundviser. Derefter var der aftensmad på den nærliggende Carpe Diem café.

Mandag 27. marts 2017: Morten Kjær Petersen i Hillerød
På Netværk Øresunds årsmøde i Hillerød Kirke talte Morten Kjær Petersen, direktør for TV 2/Lorry. Han kom vidt omkring, men var især optaget af, hvordan man når unge mediebrugere.
Se nyhedsartikel herom.

Onsdag d. 12. oktober 2016: Jørn Hjorting i Græsted
KLF, Kirke & Medier i Gribskov har haft besøg af tidligere studievært Jørn Hjorting og fru Erna. Det blev en meget fornøjelig aften med fortælling af mange oplevelser gennem mange år som ansat i DR. Man fornemmede, det havde været et begivenhedsrigt liv, som ikke er så mange forundt. Foredraget blev krydret med solosang af taleren og fællessange fra 'gamle dage'. Efter kaffepausen havde Jørn Hjorting arrangeret en lille konkurrence, hvor tre deltagere skulle gætte en sang - næsten som i "De ringer, vi spiller". Lidt over 60 deltagere have en uforglemmelig aften.


KLF, Kirke & Mediers jubilæum blev fejret på landsmødet d. 1. oktober 2016 (Foto: Irina Bjørnø)

Lørdag d. 1. oktober 2016: Landsmøde i Strib
Fra Netværk Øresund deltog fire delegerede, bl.a. Irina Bjørnø og Inge Pedersen (billedet til venstre) i KLF, Kirke & Mediers landsmøde i Strib. På den lovmæssige generalforsamling blev Bjørnø valgt som suppleant til landsstyrelsen. Ved mødet var der besøg af manuskriptforfatter Hanna Lundblad ("Badehotellet"), og på festaftenen talte Morten Thomsen Højsgaard, chef for DR Historie og Tro.

September 2016: Synagogebesøg og sprogdebat
● Torsdag d. 15. sept. besøgte 24 medlemmer af KLF, Kirke & Medier Netværk Øresund synagogen i Krystalgade, København, hvor de fik en fremragende introduktion til stedet og til jødernes historie. Efterfølgende var der aftensmad på Restaurant Kultorvet.
● Fredag d. 16. sept. afholdt landsforeningen KLF, Kirke & Medier i samarbejde med Modersmål-Selskabet en konference på Christiansborg om sproget i medierne, bl.a. med spændende forskningsresultater fra Syddansk Universitet (Odense).
Se program og praktiske oplysninger her.
Klik dig frem til Irina Bjørnøs artikel i Den korte Avis.

Marts 2016: Lisbeth Knudsen i Hillerød
Netværkets Øresunds årsfest 14. marts fandt traditionen tro sted i Hillerød Kirkes lokaler. Aftenens taler var Lisbeth Knudsen, som er chefredaktør og direktør ved Mandag Morgen. Knudsen har rige erfaringer fra danske medier; fhv. koncernchef i Berlingske Medier og ansv. chefredaktør på Berlingske, tidligere i DR og på Aktuelt. De fremmødte blev meget klogere på spørgsmålene: Er der behov for public service i fremtiden? Hvad skal vi med statsmedier i en tid med digitalisering, individualisering og internationalisering?

Februar 2016: Charlotte Rørth i Græsted
I samarbejde med meninghedsrådene i Græsted og Blistrup sogne indbød KLF, Kirke & Medier til møde d. 4. febr. i Kirkeladen, Græsted, med journalisten Charlotte Rørth, som fortalte om baggrunden for bogen "Jeg mødte Jesus".

Søren E. Elmquist (2/7 1947 - 15/11 2015)
Det er vemodigt at erfare Søren Elmquists død. Han er kendt af mange lyttere i en vis alder som medarbejder ved og chef for DR Radioavisen. Fra 1994 lærte mange tillidspersoner i KLF, Kirke & Medier ham at kende som en imødekommende og venlig mand i forbindelse programrådsarbejde m.v.. Da ansættelsen i DR sluttede 2003, var Elmquist nogle år aktiv i lokal-TV, hvor han i programmet "Mediefokus" igen viste sin velvilje over for lytter- og seerorganisationer som vor. (BTP)

Oktober 2015: Kim Borregaard i Helsinge
Team Gribskov holdt d. 22/10 møde i Helsinge med landsstyrelsesmedlem Kim Borregaard Eriksen om sproget i medierne - og KLF, Kirke & Mediers arbejde på den front.

Marts 2015: Inger Dahl i Hillerød
Netværk Øresund afholdt forårsmøde i Hillerød Kirkes lokaler, og Inger Dahl fra TV-stationen SAT-7 fortalte om den aktuelle situation for kristent TV i de arabiske lande.

Februar 2015: 90 års radiogudstjenester
Søndag d. 22/2 var der radiotransmission fra højmessen Garnisonskirken, København. Det er 90 årsdagen for den første radiogudstjeneste i Danmark, og dengang var den også fra Garnisonskirken. Prædikanten i 1925 var Olfert Ricard, én af den tids mest markante kirkelige personligheder, som tiltrak en stor menighed. Jubilæet blev uddybet i radioen, hvor Simon Kangas Larsen og Mogens Hansen talte med kirkens nuværende sognepræst, Claus Oldenburg, og hjælpepræst, biskop, kgl. konfessionarius Erik Norman Svendsen. Garnisonskirken er Hendes Majestæt Dronningens sognekirke.  KLF, Kirke & Medier blev stiftet i 1926, bl.a. for at støtte og fremme radiogudstjenesterne, som var noget nyt og omdiskuteret dengang. Vi er her stadig, og vi slås for, at radiogudstjenesterne også stadig vil være her.

Januar 2015: Anders Laugesen i Gilleleje
Torsdag d. 15/1 talte Anders Laugesen ved et offentligt KLF-møde i Gilleleje Sognegård. Laugesen så tilbage på ca. 30 år som radiomand inden for DR. Han har rejst meget, og det har inspireret ham meget til nye og forfriskende vinkler på tro og kristendom. Laugesen kom også ind på den rivende tekniske udvikling inden for medierne og ændringerne inden for DR, hvor han tilhører de producerende og ikke de bestemmende. Alle vil jo gerne have mange lyttere til de udsendelser, de laver, og Laugesen beklagede, at flytningen af nogle programmer fra én kanal til en anden ofte betyder et utroligt stort frafald af lyttere og seere. Dermed blev der indirekte givet en opfordring til os i KLF, Kirke & Medier om at hjælpe til med at udbrede informationen om hvor de enkelte udsendelser på tro og kirke området er at finde. Den opfordring vil vi gerne følge, bl.a. her på siden ved snarlig lejlighed.

Oktober 2014: Erling Tiedemann i Frederikssund
Torsdag d. 23/10 talte Erling Tiedemann ved et offentligt KLF, Kirke & Medier møde i Frederikssund Kirkes Sognegård. Aftenens emne var "Medierne, mine venner – mine fjender." Erling Tiedemann var amtsborgmester i Vejle i årene 1974-93 og har haft utallige tillidsposter, bl.a. som medlem af Etisk Råd 1997-2002 (formand 2000-02) og som ledende skikkelse i den romersk-katolske kirke i Danmark. Gennem årene har han gjort mange erfaringer med medierne, som belyste emnet både klogt, alvorligt og vittigt.
De frie medier er mine venner; uden dem og uden deres frihed ville jeg ikke leve i et demokrati. Men medierne har også et ansvar for, hvordan de bruger deres frihed - og tilsidesætter de det ansvar, føler jeg, at de bliver mine fjender, udtalte han.

April 2014: Paula Larrain i Hillerød
Mandag d. 28/4 afholdt distriktet sin årsfest i Hillerød. De omkring 60 deltagere lyttede interesseret til aftenens taler, Paula Larrain, der fortalte om sin tid som journalist - bl.a. på Berlingske Tidende og i DR. Larrain vil gerne være eksponent for gennemarbejdede nyheder og forlod DR, da man der gik over til tabloid-nyheder efter TV 2's fødsel. I dag er hun redaktør på www.ditperspektiv.dk/

Oktober 2013: Besøg på Post- og Telemuseum Danmark
En gruppe på 25 medlemmer fra Københavns-området besøgte mandag d. 7/10 post- og telegrafmuseet på Købmagergade, hvor deltagerne fik en meget oplysende rundvisning. Museet giver et fint overblik over, hvor meget der er sket med de måder vi kommunikerer med hinanden på. Besøget blev efterfulgt af fælles spisning på Restaurant Kultorvet.

August 2013: Landsformanden var her
Sommerstævnet for Sjælland og Lolland-Falster fandt sted  søndag d. 25/8 i Engholmkirken, Allerød-Lillerød.  De fleste af de 81 deltagere var med ved kirkens ordinære højmesse kl. 10. Efter frokost fortalte Arne Bech om kirkens historie. Kirkens organist og én af kirkekorets sangere gav et lille sangprogram. Oven på kaffen tilhørte resten af eftermiddagen landsformand Henning Bjerg Mikkelsen, som i et glimrende foredrag bl.a. talte om dobbeltheden i kirkernes forhold til medierne. Medierne er en fantastisk mulighed for kirken, men de store mediers dagsorden er ofte en anden end kirkens. Konkret kritiserede han DR for "segmenteringen" af TV-kanalerne og beklagede, at DR-kirken m.v. ikke er placeret på "hovedkanalen" DR1. Selv om alle bør kunne se DR k, er det et forkert signal at skubbe de kirkelige programmer ud på en kulturel specialkanal.

April 2013: Lis M. Frederiksen var her
Distriktets årsmøde mandag d. 15/4 i Hillerød havde besøg af Lis M. Frederiksen, som fortalte om sine medie-erfaringer gennem et professionelt liv fra Berlingske Tidende til Danmarks Radio over Udenrigsministeriet til Kongehuset. Frederiksen fremhævede, at de etiske spørgsmål er væsentlige som aldrig før, bl.a. fordi medierne er under et stadigt stigende tidspres, som kan gå ud over den journalistiske kvalitet. En stikprøve viste, at mange mediehuse har etiske retningslinjer, men taleren fremhævede særligt positivt Nordjyske Medier.

Januar 2013: Arne Bechmann var her
Ved årsfesten d. 24/1 i lokalforeningen for Søborg-Gilleleje medvirkede fhv. højskoleforstander, pastor emeritus Arne Bechmann, Strøby. Bechmann talte over emnet: "Hvordan kommunikeres kirkens budskab ud til mennesker i vor tid?" Dvs. hvordan kan vi fastholde og udvikle vor folkekirke i en digital verden? Hvad kan det enkelte menneske gøre? Hvad er kirkens budskab i en verden, der er inde i en udvikling fra statskirke til Google-buddhisme? Hvem har egentlig ansvaret for kirkens fremtid?

Oktober 2012: Mikael Arendt Laursen var her
Generalsekretær Mikael Arendt Laursen er det nye ansigt på KLF, Kirke & Medier i det daglige, og onsdag d. 24/10 var en række KLF-medlemmer fra Distrikt Øresund troppet op for at møde ham i Egedal Kirke (Kokkedal), og endnu flere traf ham ved lokalforeningsmødet i Helsinge Sognegård d. 25/10. Det blev to særdeles opmuntrende møder, når det gælder foreningens fremtid og løsningen af de mange vigtige opgaver i forhold til medie-institutionerne.

April 2012: Morten Resen var her
Det lykkedes at få TV-studieværten Morten Resen til at medvirke med et foredrag ved Distrikt Øresunds generalforsamling i Hillerød Kirke, mandag d. 16. april. Resen er velkendt fra TV 2-programmer som "Go' morgen Danmark" og "Voice - Danmarks største stemme". Der var et flot fremmøde til arrangementet - og de, der ikke nåede frem, gik virkelig glip af noget. Den hurtigt talende Morten Resen fik fortalt mangt og meget om sin vej fra Helsinge over en periode på DR P3 til TV 2/Danmark. Resen lagde særlig vægt på de positive indslag, hvormed TV kan være med til at formidle medmenneskelighed og livsglæde.
  


Opdateret 22/5,  2019 - webmaster: botorpp (at) outlook.com